De ce?

De câteva zile ne chinuim cu un coleg să facem o prezentare complicată pentru un client care ne pune sub semnul întrebării colaborarea și rezultatele.

Suntem obosiți, trași în toate părțile și chiar frustrați de context. Partea distractivă e că eu sunt implicată pentru ca să țin locul unui coleg plecat într-o lungă călătorie de nuntă, iar colegul meu ține locul unei colege plecată recent din companie.

Frustrarea lui a atins azi cote mai mari și nervos fiind pe toată lumea a aruncat un dureros Și nici măcar nu fac asta pentru mine.

Senină ca o anemonă l-am luat să povestim pentru cine facem munca asta și de ce o facem.

De ce-ul meu era să îmi ajut colegul plecat în vacanță, să îmi ajut colegii de pe proiect ca să continue proiectul căci e foarte fain și în definitiv să învățăm și cum să susținem un caz de gen. Adică beneficiu direct personal mic, dar un motiv destul de important pe scara mea de valori.

De ce-ul lui era că dacă și-a luat o sarcină, el vrea să o ducă la capăt cât mai profi. Adică beneficiu direct personal mic, dar un motiv destul se important pe scara lui de valori.

A zis că îl enervez și s-a întors la treabă.

Faza faină cu a avea un De ce clar legat de persoana proprie în fiecare lucru pe care îl faci este că îl poți accesa și folosi ca motivator când simți că te lasă nervii și nu mai știi pe unde să o iei.

Câteodată nu iți dai seama clar ce De ce ai, așa că discuții de genul ăsta ajută să verbalizezi care îți e scopul și îți cristalizează și ție implicarea și reacțiile. Poți ajunge și la concluzia că nu are niciun sens activitatea respectivă pentru tine și atunci mai bine te retragi, ceea e o variantă perfect validă.

Simon Sinek e super guru pe topicul ăsta. Poate vreți să dați o geană prin ce a scris, căci funcționează pe bune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s