Nu e nimic personal

Ați pățit vreodată să fiți într-o întâlnire și să puneți întrebări sau să vă spuneți părerea și aproape de fiecare dată un individ să vă contrazică sau să vă zică el cum e de fapt? Acum e momentul în care voi răspundeți cu Da, că altfel scriu aici degeaba.

No, prima dată vă gândiți okkk, a doua oară vă încruntați, a treia oară răspundeți timid că poate nu e chiar așa, a patra oară vă blocați, a cincea oară nu mai ziceți nimic.

Vă bosumflați și începeți să învârtiți în cap ce naiba are ființa cu voi?. Atunci apare înțeleptul minții și zice să nu o luați personal și să îl ignorați. Puneți asta pe repeat de 100 de ori în încercarea de calmare, dar parcă creierul tot macină întrebarea de ce să nu o iei personal?. Dacă totuși e personal? Să îl confrunți după? Dacă e o conspirație? Dacă îl calci fin când ieșiți din parcare, oare observă cineva?

No, înjunghieri anonime am făcut eu azi vreo 40 de minute stând în coloana care străbătea minunata urbe, până când m-a lovit greșeala. Măi, de ce să mă intereseze pe mine care sunt motivele lui și dacă e personal sau nu? Câștig ceva din asta? Se pare că nu prea. Cu cât îmi repetam că nu e personal cu atât mai tare cuvântul personal înflorea și mă înghițea.

Dar dacă aș putea face o repoziționare și m-aș axa numai pe ce pot eu să câștig din asta. Orice idee care primește un contra argument e o oportunitate de a afla mai multe, iar rezultatul meu la final e mai bun. Destul de logic, nu? Așa că am mutat focusul de pe Nu contează de ce face el asta pe Ce am eu de câștigat din asta.

În următoarele 28 de minute de stat în coloană am reparcurs toată conversația și am scos ce era interesant din ea în timp ce persoana respecrivă se tot micșora în amintirea mea și redevenea un simplu coleg care are ceva de spus și atât.

Voi pățiți din astea? Puteți face o repoziționare magică în timpul războiului sau m-a lovit zen-ul postmortem și mă aberez?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s